Megvan az idei 26. százmilliós film

[sg.hu]


Idén már 26 film termelt Amerikában több, mint százmillió dollárt. 



Ha van olyan mozifilmes bevételi statisztika, amit minden bizonnyal minden netező napi rendszerességgel böngész, akkor az a százmillió dolláros amerikai bevételt elérő alkotásoké éves szinten. Éppen ezért nem fog sok újdonsággal szolgálni az az információ, hogy a Legendás állatok 2-nek szombaton meglett a 100 milliós bevétele belföldön, ami azt jelenti, hogy megszületett az idei 26. film, ami átlendült az álomhatáron - és még jó pár hét hátra van az évből. 

Ez a statisztika természetesen azért érdekes, mert sokan körömrágva figyelik, hogy vajon idén meg lehet-e a 2013-as rekord, amikor 35 filmnek sikerült a nevezett bravúr. Azóta ugyanis sorban 33, 29, 30, tavaly pedig 33 alkotásnak lett meg a 100 milliós amerikai bevétel. Idén sokak keserű csalódására a Rampage - Tombolás 99,3, míg a Barátom, Róbert Gida 99,2 millió dolláros bevételnél fejezte be mozis pályáját, így az év hátralévő részében még 10 filmnek kéne 100 millió dollárt bevételeznie a rekordhoz. 

A héten bemutatott Creed 2-nek és Rontó Ralph 2-nek ez simán meg is lesz, a kérdés, hogy az év hátralévő premierjei közül még hánynak van erre esélye. A következő filmek kerülnek még év végéig moziba: Ragadozó városok, Aquaman, Űrdongó, a Holmes és Watson, a Mary Poppins visszatér, a Vice, a Second Act, a Welcome To Marwen, a Mule, valamint az animációs Pókember-film.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tabula Rasa (ajánló,kritika)

Escape At Dannemora (új sorozat)