BEHÁLÓZTA A MOZINÉZŐKET



IGN Hungary cikke

A Grincs és a Ralph lezúzza a netet többhetes csatározása után végre felkavarta az állóvizet az egekig magasztalt Pókember-film és Clint Eastwood legújabb rendezése.


USA Box Office

A karácsonyi mozikínálat a gyerekes szülőknek kedvez: a nézettségi listát hetekig uraló A Grincs és a Ralph lezúzza a netet mellé befutott a Pókember: Irány a Pókverzum és a családbarát Once Upon a Deadpool is. Az előbbi vezeti a toplistát a szolid 35 milliós nyitóbevételével, az utóbbi viszont mindössze 2,6 millió dollárt hozott a konyhára - ez magyarázható a limitált mozis megjelenéssel is, de leginkább az lehet az oka a gyenge nyitánynak, hogy a Deadpool 2.újracsomagolásáról van szó, nem eredeti alkotásról. Ami pedig az Irány a Pókverzumot illeti: a formabontó animációs film az eddigi leggyengébben nyitó Pókember-film, ami azért sajnálatos, mert több kritikus is a hálószövő kalandjainak eddigi legjobb filmes feldolgozásának kiáltotta ki.
A csapatnyi hálószövőt Clint Eastwood legújabb filmje, A csempész követi a sorban, ami bizonyítja, hogy a nyugdíjba vonulni nem tervező 88 éves színész-rendező továbbra is megbízhatóan szállítja a nézőket a mozikba. A két új bemutató miatt a harmadik és negyedik helyre csúszott az egymással viaskodó A Grincs és a Ralph lezúzza a netet, bár az alacsony nézettségcsökkenés miatt így sincs okuk a panaszra.
Ezzel szemben Peter Jacksonnak minden oka megvan az aggodalomra: A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője producerként vett részt a steampunk-regénysorozatból adaptált Ragadozó városok elkészülésében, ami gyakorlatilag hidegen hagyta a nézőket. Nem lehet tudni, hogy a lesújtó kritikák mennyire játszottak közre abban, hogy a 100 millió dollárból készülő film 7,5 millióval nyitott az amerikai mozikban, de nagyon úgy néz ki, hogy a Robin Hood után megvan a tél második legnagyobb buktája.
Továbbra is jól tartja magát a bosszúmeccsről szóló Creed II; a Queen-zenéjét újra a slágerlisták élére repítő Bohém rapszódia; Mark Walhberg legújabb családi vígjátéka, az Instant család; illetve a Viggo Mortensen főszereplésével készülő Zöld könyv is. Nagyon úgy néz ki, hogy a jelenleg 150 milliónál tartó Legendás állatok: Grindelwald bűntettei hazai piacon már nem fogja visszahozni a gyártási költségét, de mivel globális szinten már megtermelte annak kétszeresét, a franchise harmadik része minden bizonnyal el fog készülni - már csak az a kérdés, hogy megéri-e a J. K. Rowling által eltervezett öt részt.
#boxoffice #usa 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tabula Rasa (ajánló,kritika)

Escape At Dannemora (új sorozat)