ÍGY LÁTTÁK A KRITIKUSOK (VICE)

IGN Hungary  cikke
Megérkeztek az első kritikák a Dick Cheney volt amerikai alelnök politikai karrierjét bemutató mozifilmről, az Oscar-esélyes Vice-ról, és ahogy az várható volt, a legtöbb kritikus egyetért abban, hogy Christian Bale zseniálisan alakítja a politikust. Annak kapcsán azonban már megoszlanak a vélemények, hogy Adam McKay(Ron Burgundy legendája,A nagy dobás) filmje megállja-e a helyét politikai szatíraként.



Az amerikai IGN kritikusa, William Bibbani szerint a Vice egy vicces és erős politikai kommentár, ugyanakkor úgy véli, hogy a film túl egyoldalú, ezért csak az tudja igazán élvezni, aki a rendezőéhez hasonló politikai felfogást képvisel: „A Vice története azzal a maró gúnnyal és meggyőződéssel van elmesélve, amit KcKaytől várhatunk, és ha az ő oldalán áll az ember, akkor csodálkozhat az okos történetmesélésen és a színészek hatásos alakításain, illetve azon, ahogyan a rendező szórakoztatóan tanít. Azonban, ha nem vagy egy hullámhosszon a Vice-szal, akkor nem neked való a film.”
Owen Gleiberman dicséri Bale alakítását a Variety-n megjelent kritikájában, de felrója a filmnek, hogy túl felszínes: „A Vice-szal nem az a baj, hogy túl egyszerű vagy kevéssé meggyőző válaszokat ad, hanem hogy nem válaszol meg semmit. A Vice Dick Cheney-je úgy beszél és úgy viselkedik, mint az a Cheney, akit mind jól ismerünk, de a karakter annyira nincs megalapozva, hogy akár egy bábu is lehetne.” Hasonlóan vélekedik Peter Bradshaw is, aki a The Guardianon megjelent cikkében nihilista életrajzi filmnek nevezi a Vice-t, miközben a főszereplő teljesítményét ő is elismeri. Még rosszabb véleménnyel van azonban a filmről a Vanity Fair kritikusa, Richard Lawson, aki szerint Bale nem csinál mást, csak utánozza a volt alelnököt, a Vice pedig „alig ad okot nevetésre, vagy bármi másra”...TOVÁBB!

#vice #christianbale 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tabula Rasa (ajánló,kritika)

Escape At Dannemora (új sorozat)