BEFUTOTTAK AZ ÜVEG(GLASS) ELSŐ KRITIKÁI

IGN Hungary cikke

Nem túl biztatóak... :/


Az év legvártabb filmjei közé tartozik az eltérő minőségű horror-thrillerjeiről ismert M. Night Shyamalan Üvegje, ami egészen váratlanul vált egy trilógia záródarabjává. Shyamalan egyik legismertebb rendezői kézjegye a filmvégi nagy csavarok használata, amik nem mindig sülnek el jól, de a 2016-os Széttörve végén sikerült mindenkit meglepnie, amikor felfedte, hogy a film egy univerzumban játszódik a 2000-es A sebezhetetlennel.
Mivel a Samuel L. Jackson és Bruce Willis nevével fémjelzett A sebezhetetlen, és a skizofrén James McAvoyról szóló Széttörve is a rendező életpályájának jól sikerült alkotásai közé tartoznak, volt okunk lelkesedve várni a két film főszereplőit összezáró Üveget, azonban lehet, hogy hiba volt megbízni Shyamalanban. Legalábbis az első kritikák szerint, amik többsége nagy csalódásként jellemzi a trilógia záródarabját.
Az IndieWire újságírója már a kritika címében sem finomkodik ("M. Night Shyamalan földhözragadt szuperhősfilmje karrierjének egyik legnagyobb csalódása"), majd arról ír, hogy az Üveg lehetett volna Shyamalan nagy visszatérése, de igazából csak az őt kritizálók vádjaira erősített rá: "...túlságosan bele van merülve a saját történetébe ahhoz, hogy a többieknek is elmesélje azt az első sikerfilmjeit jellemző türelemmel, fegyelmezettséggel és erővel."
"Hogy egy képregényes hasonlattal éljek: az Üvegnek túl sok időbe telik eljutni az egyik panelből a másikba" - írja az Entertainment Weekly kritikusa, aki az ismert poharas hasonlatra utalva "félig üresnek" nevezi az Üveget. Az Empire Magazine újságírója elnézőbb volt a filmmel: "Lényegében egy Széttörve folytatás megszórva egy kis A sebezhetetlennel, és bár gyengébb mindkét elődjénél, még így is tisztességes mennyiségű szórakoztató és hátborzongató jelenet van benne - melyek többsége McAvoy elkötelezett színészi játékának köszönhető."
#split #mnightshyamalan #sarahpaulson #jamesmcavoy #brucewillis #glass #samuelljackson #blumhouse #disney #universal 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tabula Rasa (ajánló,kritika)

Escape At Dannemora (új sorozat)