NICOLAS CAGE A MANDY PRODUCEREIVEL FORGAT

az IGN Hungary cikke

...mégpedig 

H. P. LOVECRAFT - ADAPTÁCIÓT


Nicolas Cage a meglehetősen szélsőséges szerepválasztásairól ismert, és ugyan bármikor hajlandó kiengedni magából az őrületet, ez nem minden filmben sül el jól. A Mandy - A bosszú kultusza viszont egyértelműen a sikertörténetek közé tartozik, így elég bízhatóan hangzik, hogy a tavalyi év egyik legjobb alkotásánakproducerei következő filmjükhöz a horrorműfaj egyik megkerülhetetlen alakját, Howard Philips Lovecraftet veszik alapul. És ki más illene jobban egy kozmikus horrorba Nicolas Cage-nél?
Az ACE Pictures és a Mandy-t gyártó SpectreVision fogja adaptálni Lovecraft Szín az űrből című novelláját, ami vegyíti a sci-fit a horrorelemekkel. A történet egy angol családról szól, akik a 21. századtól menekülve költöznek ki egy farmra, ahova becsapódik egy meteor. Az űrből érkező furcsa kődarab beleolvad a Földbe és elkezdi megváltoztatni a környezetet, köztük a főszereplő családdal. Cage mellett Joley Richardson, Tommy Chong, Elliot Knight, Julian Hilliard és Q’Orianka Kilcher alkotják a filmadaptáció szereplőgárdáját.
A produkció már olyan előrehaladott állapotban van, hogy a következő hónapban el is kezdik forgatni. A film írója és rendezője Richard Stanley (M.A.R.K. 13, Dr. Moreau szigete), aki a kilencvenes évek óta nem rendezett nagyjátékfilmet, azonban úgy tűnik, hogy elérkezettnek látta az időt a visszatérésre. A SpectreVision egyik alapítója, Daniel Noah így nyilatkozott a Lovecraftről és a rendezőről: "Lovecraft a modern horror sötét atyja, és már évek óta kerestünk egy olyan adaptációt, ami magában foglalja a kozmikus borzongatásának széles skáláját. Richard Stanley - aki maga is egy igazi mágus - végre filter nélkül viszi filmre Lovecraft visszafogottságban rejlő erejét." Cage nemrég egy másik készülő filmjére azt mondta, hogy élete legvadabb projektje, és kíváncsian várjuk, hogy a Szín az űrből az őrültség melyik fokán fog elhelyezkedni a filmográfiájában.

#nicolascage #hplovecraft #space #horror


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tabula Rasa (ajánló,kritika)